De ins en outs over palmolie

0
273

Palmolie is een veelbesproken onderwerp. Is het gezond of niet? En is het slecht voor het scene of niet? Tegenwoordig heeft iedereen een mening op net. Het kan daarom soms erg moeilijk zijn om hier de juiste informatie te vinden, vooral als u niet zeker weet waar u moet beginnen satisfied zoeken. Deze blog site staat dan ook volledig in het teken van dit onderwerp.

Wat is palmolie

Voordat we gaan kijken naar de voor- en nadelen van palmolie, is het belangrijk om te weten waar we eigenlijk mee te maken hebben! Palmolie is, zoals de naam al doet vermoeden, afkomstig van de palmfruit. Echte palmolie wordt gemaakt van het vruchtvlees van de palmfruit. Deze vrucht bevat veel b├Ętacaroteen, de stof pass away wortels hun oranje kleur geeft. Palmvruchten zijn daardoor oranjerood en kunnen toddler 5 centimeters groot worden. Naast echte palmolie is emergency room ook palmpitolie pass away uit de zaden wordt gemaakt. Vanaf het derde jaar kan een hand vrucht dragen, dit doet de plant het hele jaar door. Na de oogst worden de palmvruchten gestoomd en vervolgens machinaal geperst. In het geval van palmpitolie worden de zaden machinaal geperst. Na deze pers gaat de olie naar raffinaderijen. Hier wordt de ruwe olie verwerkt voor verkoop, zoals ontkleuren en ontgeuren. De olie is ook gescheiden in twee delen: een large en een vloeibaar deel, pass away beide hun eigen doeleinden hebben.

Welk impact heeft palmolie

Palmvruchten groeien in dichte, zware trossen. Deze trossen kunnen toddler 25 kilo wegen. De opbrengst daar per hectare kan dus oplopen toddler 3,6 lot. Dit is een stuk hoger dan bij andere gewassen waaruit olie kan worden gewonnen. Dit resulteert in een vaak lage prijs in vergelijking satisfied deze andere oli├źn. Het is daarom een veelgebruikt item in bijvoorbeeld margarines of koekjes. 60% van al het voedsel is te vinden! Ondanks de hoge opbrengst per hectare is emergency room de afgelopen jaren enige discussie geweest over het impact op het scene van palmolie. Dit komt doordat emergency room helaas veel palmolie ontbossing was. Palmolie heeft naar schatting bijgedragen aan ongeveer 5% van de tropische ontbossing. Gelukkig wordt hier horses meer aandacht aan besteed en zijn emergency room ook bedrijven pass away op een duurzame manier palmolie telen. Deze zijn aangesloten bij EPOA en zijn actief betrokken bij de uitvoering van beleid tegen ontbossing. Je kunt dus gelukkig nog genieten van de goedkope palmolie en alle producten pass away erin zitten, zonder je schuldig te voelen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here