Hoe beheers je larven?

0
192

Larven kunnen veel schade aanrichten. Ze eten de wortels van gras, waardoor een heel gazon kan afsterven. Bovendien kunnen ze de wortels van gewassen beschadigen. Hoe herken je larven? En hoe kun je larven het beste bestrijden? Hierover lees je meer in deze blog site.

Larven herkennen

Witte larven zijn larven van kevers pass away toddler de bladkeverfamilie behoren. Ze hebben een geelwit, c-vormig, rupsachtig lichaam en bevinden zich meestal in de grond. Emergency room zijn vier soorten kevers, waarvan larven veel voorkomen: de meikever, meikever, sallandkever en rozenkever. De grootste pap is de larve van een meikever. Dit zal ongeveer zo groot zijn als een pink. Je herkent de May-bug ook omdat hij’s nachts vliegt. De junikever daarentegen vliegt in de schemering. Als je last hebt van hele kleine larven, zijn dit waarschijnlijk de larven van een rozenkever. Deze larven kunnen maar 1 centimeter klein worden. 10 slotte komt de sallandkever ook wel eens voor. Deze kever is de enige pass away niet gevoelig is voor vorst. Dit betekent dat u ze ook in de wintertime kunt vinden.

Vecht tegen larven

Het is het beste om larven biologisch te bestrijden. Zo krijg je geen schadelijke of giftige stoffen in de bodem en je gewassen. Bovendien worden de insecten op deze manier niet resistent en vergiftig je niet alle andere insecten pass away gewenst zijn. Emergency room zijn nematoden tegen larven om larven biologisch te bestrijden. Deze aaltjes bestrijden de junikever, de rozenkever, de sallandkever en de taxuskever. Ze vergiftigen (en doden daardoor) de larven door binnendringen van bacteriƫn. Nematoden zijn 6 weken actief in de bodem.

Hoe doe je dat?

Voordat je begint satisfied het bestrijden van larven, moet je een aantal maatregelen nemen. Maai het gras, los de aaltjes op in water, giet/ besproei satisfied een aaltje de opgeloste aaltjes over en rond de aangetaste plekken en houd de grond minimaal twee weken vochtig. Daarnaast zijn emergency room een aantal voorwaarden waar de omgeving aan moet voldoen: de bodemtemperatuur moet tussen de 12 en 30 graden Celsius liggen en je moet ervoor zorgen dat emergency room geen schors of ander strooisel is dat de aaltjes zou kunnen verhinderen de grond binnen te dringen. De beste aanvraagperiode is van augustus toddler september. Daarnaast is het ook goed om te weten dat je de aaltjes niet erg lang kunt houden. Het zijn levende insecten, dus je kunt ze het beste kopen als je ze meteen gaat gebruiken. Als dit niet mogelijk is, kunt u ze in de koelkast bewaren.

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here