Zo kies je de beste houtpellets voor open haarden

0
196

Steeds meer mensen kiezen voor pelletkachels of open haarden om hun huis te verwarmen. Begrijpelijk, desire deze pellets als warmtebron hebben een opmerkelijk hoog rendement en zijn zowel scene- als gebruiksvriendelijk. Je hebt niet veel pellets nodig om je huis naar wens te verwarmen. Emergency room zijn verschillende soorten pellets fulfilled opmerkelijke verschillen in kwaliteit en dus ook in opbrengst. Wat zijn de beste pellets voor het verwarmen van een open haard?

De samenstelling van de verschillende soorten pellets

Goede houtpellets voor uw haard bestaan uit puur houtafval, vooral fijn zaagsel dat door zagerijen wordt aangevoerd. De beste pellets voor uw haard bevatten geen toegevoegde stoffen zoals bindmiddelen of lijm. De beste houtpellets gebruiken de harsen pass away van nature in hout aanwezig zijn als bindmiddel. De hoge druk waarmee de korrels worden geperst en deze natuurlijke verharding houden de korrels in hun juiste vorm. Niet alleen dat, deze pellets zijn ook nog eens milieuvriendelijker en hebben een hogere opbrengst.

De beste pellets voor uw haard

De beste houtpellets zijn te herkennen aan hun EN + A1 tag, een Europese kwaliteitsnorm voor pellets voor priv├ęgebruik. Dit tag garandeert een minimum aan as tijdens verbranding. Dat schommelt tussen 0,5 en 0,7 procent. Dit percent is grotendeels afhankelijk van de gekozen houtsoort en de dikte van de pellets. Houtpellets fulfilled dit kwaliteitslabel zullen nooit huge komen te zitten of andere problemen veroorzaken. Geef zoveel mogelijk de voorkeur aan pellets pass away in uw regio worden geproduceerd. Zo blijven de transportkosten laag en belasten ze ons milieu zo minutes mogelijk. De beste houtpellets voor uw haard zijn ook nog eens CARBON DIOXIDE neutraal. Ze zijn daarom een uitstekend alternatief voor kolen, gas, stookolie of brandhout als warmtebron.

De voordelen van goede houtpellets

De beste houtpellets voor zowel kachels als open haarden bieden belangrijke voordelen. Houtpellets zijn voornamelijk:

  • Milieuvriendelijk en gebruiksvriendelijk
  • Een gezond en veilig alternatief voor veel warmtebronnen zoals kolen, gas, stookolie of brandhout.
  • Een palletkachel of schouw betaalt zichzelf terug
  • Pellets verkleinen onze afvalberg.
  • De beste pellets zijn vrij van toevoegingen
  • De beste pellets hebben een laag vochtgehalte, minder dan tien procent en een asgehalte van minder dan 1,5 procent.
  • Hun stookwaarde is minimaal 16,3 MJ/ kg fulfilled een minimale dichtheid van 600 kilo per m ┬│.
  • De beste en veiligste pellets dragen het EN + A1-label
  • Betrouwbare houtpellets hebben een duidelijk tag op hun verpakking fulfilled alle technische informatie over hun kwaliteit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here