Zo voorkom je roestvorming op je vuurschaal

0
192

Vuurschalen zijn emergency room in verschillende modellen, prijsklassen en materialen. Het meest gebruikte materiaal is staal. Het eerste kind is Cortenstaal. U kunt dit herkennen aan de uniforme roestbruine kleur. Cortenstaal is een legering pass away bestaat uit een aanzienlijke hoeveelheid koper en chroom. Koper zorgt ervoor dat weervast staal niet roest. Wanneer zich toch een oxidatielaag vormt op de vuurschaal op de vuurschaal, dient deze als beschermlaag.

Vuurschalen van RVS of gewoon RECREATIONAL VEHICLE

Tuinhaarden en andere tuinaccessoires zoals vuurkorven en vuurschalen zijn vaak gemaakt van RECREATIONAL VEHICLE of RECREATIONAL VEHICLE. Dit kan misleidend zijn, omdat roestvrij staal nog horses kan roesten. De term roestvast staal is geschikter omdat roestvast staal een zuurstoflaag bevat pass away beschermt tegen roestvorming. Deze oxidelaag wordt gevormd wanneer chroom in call komt satisfied zuurstof. Corrosie kan zeker optreden als deze zuurstoflaag wordt aangetast. Roestvast staal is pas roestvast als de zuurstoflaag het materiaal volledig afdicht. Roestvrij staal is ook bestand tegen hoge temperaturen en water.

Oorzaken van roesten

Als gevolg van temperatuurverschillen, zoals zeker het geval is bij tuinhaarden, vuurkorven en vuurschalen, krimpt het staal en zet dan weer uit. Dit natuurlijke proces is niet te stoppen. Door het krimpen en uitzetten van staal ontstaan emergency room kleine scheurtjes in het plaatwerk. Juist in deze scheuren ontstaat roest. Tegelijkertijd zorgt de combinatie van as en water of vocht emergency room dan voor dat roest snel toeneemt. De zwarte laklaag is vooral decoratief van aard en kan roestvorming nooit helemaal uitsluiten. Houd emergency room dus rekening mee dat RECREATIONAL VEHICLE vuurschalen na verloop van tijd gaan roesten.

Hoe lichte roest te voorkomen?

De meest effectieve manier om lichte roest te verwijderen, is door een zachte microvezeldoek en olie te gebruiken. Zo kun je de roest grotendeels wegpoetsen. Behandel de plek dan bij voorkeur satisfied een hittebestendige lak of kachelpolish. Hiermee worden de ergste roestaanslag verwijderd en nieuwe roestvorming voorkomen.

Voorkom hardnekkige roestvorming

Dat doe je satisfied dit simpele stappenplan:

  • Verwijder de bovenste roestlaag satisfied een staalborstel
  • Gebruik schuurpapier om het oppervlak verder te reinigen. Hoe hardnekkiger de roest, hoe ruwer het schuurpapier dat je gebruikt.
  • Maak alles verder schoon satisfied een oude doek en kijk of emergency room nog roest is achtergebleven.
  • Zorg ervoor dat emergency room geen roestvlekken achterblijven. Gebruik hiervoor fijne staalwol.
  • Breng tenslotte een nieuwe en hittebestendige laklaag aan.

Bonus suggestions om uw vuurschaal te beschermen tegen roest

  • Bescherm je vuurschaal satisfied een beschermhoes.
  • Zet je vuurschaal na gebruik zoveel mogelijk binnen.
  • Behandel uw vuurschaal, vuurplaats of uw vuurkist regelmatig satisfied kachelpolish of olie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here