Bereid je voor op je begrafenis

0
1313

Het is moeilijk om over na te denken en van tevoren te plannen. Maar een begrafenis is een belangrijk minute. Niet zozeer voor de persoon die is overleden, maar voor iedereen om deze persoon heen. Onlangs heb ik helaas nogal wat begrafenissen kunnen meemaken. Het is een triest minute. Maar het is ook een viering van het leven van degene die is overleden. En bij zo ’n feest besef je ook hoe mooi een begrafenis of crematie kan zijn. Hieronder wil ik enkele van de betere momenten pass away ik de laatste tijd heb meegemaakt delen, evenals enkele topple de dag zelf.

Begrafenis Amsterdam

Ik kom uit de regio Amsterdam en heb sinds kort de verschillende begraafplaatsen kunnen bewonderen. Dit zijn vaak erg mooie plekken, pass away lijken op goed onderhouden parken. Wat het ook werkelijk is. Veel mensen houden hun begrafenis in een amphitheater dat bij een begraafplaats hoort. Maar je kunt emergency room ook voor kiezen om het ergens anders te bewaren.

Als emergency room bijvoorbeeld een bijzondere plek is pass away veel voor jou of de overledene betekent, kun je kijken of die daar gehouden kan worden. Ik heb bijvoorbeeld onlangs meegemaakt dat iemand de begrafenis in een gallery hield. Deze persoon was een ambassadeur van dit gallery en ook dit grote Amsterdamse gebouw heeft een prachtige binnentuin. Op deze binnenplaats delay de overledene midden op het plein, en daaromheen in een cut in half cirkel stonden een aantal stoelen strategisch op 1,5 meter afstand van elkaar. Zo ’n bijzondere locatie kan heel mooi zijn als laatste eerbetoon aan de overledene.

De drankjes achteraf

Na de begrafenis is emergency room vaak een minute voor ‘koffie fulfilled gebak’. Koffie en cake is de klassieke keuze, maar je kunt emergency room ook je eigen koffie van maken. Als de overledene bijvoorbeeld een echte BourgondiĆ«r was, kun je ervoor kiezen om in plaats van koffie en cake een drankje of zelfs een heel restaurant te maken. Zo heb ik onlangs ervaren dat emergency room veel wijn werd geschonken, hapjes werden geserveerd en mensen hardop lachten.

Bij een andere begrafenis was het gewoon een groot restaurant dat werd gehouden. Een echt Italiaans restaurant fulfilled veel verschillende soorten pasta werd geserveerd aan een grote, lange tafel pass away plaats bood aan maximaal 50 personen.

Dus een begrafenis kan heel mooi zijn, als je echt weet hoe je emergency room je eigen kunt maken. Vooruit plannen hoeft dus niet zo erg te zijn.