Je huis gezellig aankleden voor Valentijnsdag doe je in deze 4 stappen

0
1288

Eén dag per jaar staat volledig in het teken van de liefde: Valentijnsdag. Zit er een romanticus in jou verborgen? Dat komt mooi uit, want in de dagen rondom deze feestdag heb je een perfect excuus om je huis extra gezellig in te richten. In dit artikel geven we jou wat inspiratie en handig advies. Van hartvormige ballonnen tot een schoorsteenveger voor de open haard, want veilig wonen is het belangrijkste. Met deze tips voeg jij in een handomdraai een vleugje romantiek aan je inrichting toe.

1. Begin bij de verlichting

Met licht beïnvloed je direct de sfeer in huis. Kijk eens of je de grotere lampen kunt dimmen. Gedimd licht creëert al snel een intieme sfeer. Ook kun je de huidige lampen vervangen door lampen met een lager wattage, of zelfs met getint glas voor extra sfeer. En vergeet natuurlijk niet wat kaarsen neer te zetten.

Heb je een open haard? Er is niets romantischer dan samen met een geliefde in de vlammen te staren onder het genot van een glas rode wijn. Laat het rookkanaal wel eerst controleren en schoonmaken door een schoorsteenveger, zodat je zeker weet dat je de open haard veilig kunt gebruiken. Op deze manier kun je zorgeloos wonen en optimaal genieten van de extra romantiek van een haardvuur.

2. Fleur je huis op

Of je nu wel of geen date hebt die je een bos bloemen bezorgd met Valentijnsdag, je geniet er zelf ook van wanneer je huis liefde uitstraalt. Haal dus alvast zelf een mooie bos bloemen in huis. Rode rozen zijn het klassieke symbool voor de liefde, maar pioenrozen zijn ook erg romantisch. Of ga voor een veldboeket met verschillende bloemen in een kleurrijke combinatie, voor een trendy look.

3. Liefde gaat door de maag

Het staat niet alleen leuk, maar is ook nog eens enorm lekker: schalen en glazen gevuld met lekkernij. Denk aan chocolade kersenbonbons in rode folie, hartvormige lolly’s, roze jelly beans en roze met witte spekjes. Kijk wel uit dat je niet alles in één keer opeet!

4. Extra decoratie

Heb je zin om all-out te gaan? Kies er dan voor om je huis te versieren met hartenslingers, hartvormige ballonnen en hartvormige confetti. Deze kun je vaak kant en klaar kopen in de feestwinkel, maar je kunt veel decoraties ook zelf maken. Slingers knip je makkelijk uit gekleurd crêpepapier. Of knip harten uit in verschillende formaten en hang ze met houten knijpers aan een touw. Kortom: laat je fantasie de vrije loop en versier je huis naar hartenlust.