Tips voor de eerste schooldag van je kind

0
881

Wanneer je kinderen voor het eerst naar school gaan, is het altijd een bijzondere gebeurtenis. Je wilt dat ze zich goed voorbereiden en een leuke tijd tegemoet gaan. Daarom geven we hieronder wat tips om ze goed voor te bereiden op hun eerste schooldag.

Tussendoortjes en lunch pakket

Zorg ervoor dat je kids een paar lekkere tussendoortjes en een goed lunchpakket meekrijgen. Zo hebben ze iets te eten wanneer ze honger krijgen en kunnen ze zich goed concentreren op school.

Kleding en schoeisel

Kies kleren en schoeisel die voor je kind comfortabel zijn om te dragen. Ze moeten zich vrij kunnen bewegen en zich goed voelen in hun kleding. Zorg er ook voor dat de kleren geschikt zijn voor de weersomstandigheden.

Extra kleding bij een ongelukje

Als je kind naar school gaan is het soms nodig dat ze extra kleding meenemen, voor als ze per ongeluk nat of onder de modder zitten van het buitenspelen of als ze per ongeluk in hun broek plassen. Zorg ervoor dat je kind altijd een paar extra schone kledingstukken heeft als reserve. Zo kunnen ze altijd schoon en fris blijven tijdens de schooldag. Dus neem een extra tas met reservekleding die daar kan blijven liggen.

Schoolbenodigdheden

Je kind zal enkele schoolbenodigdheden nodig hebben, zoals een schooltas, schriften, pennen, en potloden. Zorg ervoor dat ze alles hebben wat ze nodig hebben voor hun eerste schooldag.

Cadeautjes

Geef je kids ook een leuk cadeautje mee, zodat ze zich extra speciaal voelen op hun eerste schooldag. Denk bijvoorbeeld aan een mooie schooltas. Een schooltas is altijd handig om te hebben. Hier kan het lunchpakketje in en als de kinderen wat ouder zijn ook andere schoolspulletjes. Er zijn verschillende soorten schooltassen voor kinderen. Kies er eentje uit die je kind leuk vindt en bij hem of haar past. Er zijn heel veel verschillende en unieke designs beschikbaar zodat je zeker de juiste kinderrugzak kan vinden voor je kind.

Lekkere tussendoortjes en lunchpakketjes die je kunt maken:

De regels per school zijn verschillend, maar in het algemeen is het een goed idee om de kinderrugzak van je kind met wat tussendoortjes en een lunchpakket te voorzien. Zo hebben ze iets te eten als ze honger krijgen en kunnen ze zich op school goed concentreren. Vraag altijd even bij de plaatselijke school wat de regels zijn wat betreft lunch, drinken en snacks.

Hier zijn wat idee├źn voor lekkere tussendoortjes en lunchpakketten die je in de rugzak kan meegeven, liefst gezond en zonder suiker:

Tussendoortjes:

–          Mueslirepen

–          Fruit

–          Zoute stokjes

–          Krentenbollen

–          Gedroogd fruit

Lunchpakket:

–          Broodje met ham of kaas

–          Fruit

–          Yoghurt

–          Drinken

–          Snacks

Hopelijk heb je genoeg tips nu om je kind te helpen een geweldige eerste schooldag te hebben. Veel succes!