Wat Is Google Home En Waarvoor Kan Je Het Gebruiken

0
1373

Google Home is één van de laatste gadgets vanuit de Google familie. Google Home is een zogenaamde smart-speaker, een slimme luidspreker. Dit apparaat kan centraal in een ruimte geplaatst worden, en kan de aanwezigen voorzien van informatie. Door middel van stemherkenning (Voice Command) kunnen de diensten van de Google Assistent aangeroepen worden. Een soort digitale butler dus, die van alles voor je kan opzoeken, regelen, bestellen, noteren en digitaal verzenden.

Echter, een apparaat als dit aansluiten op een smart-home, dan gaat er pas echt een wereld voor je open, want zo zou het licht aan en uit kunnen schakelen of dimmen. De radio aanschakelen en een radiozender opzoeken en de wasmachine op tijd laten aanspringen. De was ophangen moet je wel nog zelf doen.

Google Home gebruiken

Het gebruik van Google Home is geweldig eenvoudig, zolang er maar een goede internet verbinding is. Verder leg je een link tussen je Google Home en de Google Home applicatie op je mobiele telefoon. Het streamen van muziek met gebruik van Spotify bijvoorbeeld is van uitermate goede kwaliteit. Maar er is ook een lange lijst aan andere streaming services. Het verkrijgen van informatie als de tijd, het weer, of de verkeerssituatie op elke plek op de aarde is mogelijk. Ook het bestellen van producten via de smart speaker is mogelijk. Het gebruik van de speaker als een stand-alone is, mogelijk, dan kan je via je bluetooth verbinding zoeken met je telefoon, en je gedownloade muziek laten horen.

Google Home Alternatieven

Er is best al legio keuze op het gebied van Smart Speakers. Amazon Echo Dot, Amazon Echo Mini, Amazon Echo 2, Sonos, JBL Link 300, TicHome, Apple HomePod. Het leger aan nieuwe smart speakers breid zich snel uit.

Google Home Mini

De Google Home Mini is de laatste telg van de lijn aan Google Smart Speakers. Een erg klein apparaat met alle functionaliteit. Je levert wat speakervermogen in, maar krijgt een apparaat dat zeer handig in je koffer of laptoptas past. De Google speakers krijgen vaker en sneller updates voor de software en de link met Google Assistant. Smart speakers als Google Home bieden een mooi scala aan mogelijkheden voor het moderne huishouden.