Wat zijn de grootste voordelen van een haartransplantatie?

0
1401

Ben je nog niet bepaald oud, maar word je al kaal? Dan kan dit het gevolg zijn van het mannelijke hormoon DHT. Dit hormoon is verantwoordelijk voor een verminderde bloedtoevoer naar de haarzakjes. Hierdoor valt het haar sneller uit, terwijl het langer duurt voordat nieuw haar groeit. Het gevolg hiervan is dat er kale plekken kunnen ontstaan. U kunt dergelijk haarverlies tegengaan door te kiezen voor een haartransplantatie. Er zijn echter genoeg mensen die hier niet op zitten te wachten. Toch moet u weten dat er de nodige voordelen zijn aan een dergelijke transplantatie. Om u te overtuigen zetten we hieronder de grootste voordelen van een haartransplantatie op een rij.

Ben je nog niet bepaald oud, maar word je al kaal? Dan kan dit het gevolg zijn van het mannelijke hormoon DHT. Dit hormoon is verantwoordelijk voor een verminderde bloedtoevoer naar de haarzakjes. Hierdoor valt het haar sneller uit, terwijl het langer duurt voordat nieuw haar groeit. Het gevolg hiervan is dat er kale plekken kunnen ontstaan. U kunt dergelijk haarverlies tegengaan door te kiezen voor een haartransplantatie. Er zijn echter genoeg mensen die hier niet op zitten te wachten. Toch moet u weten dat er de nodige voordelen aan een dergelijke transplantatie zijn. Om u te overtuigen hebben we hieronder de grootste voordelen van een haartransplantatie op een rijtje gezet.

1. Kale plekken komen niet meer terug

Er zijn genoeg mensen die twijfelen over het succes van een haartransplantatie. Vaak wordt gedacht dat het getransplanteerde haar er weer uit zal vallen. In het begin gebeurt dit inderdaad. In dat geval gaat het echter om het oude haar. Nadat het haar is uitgevallen, beginnen de haarzakjes nieuw haar te produceren. Dit wordt zichtbaar binnen twee tot vier maanden nadat het oude haar is uitgevallen. In het begin is het wat fijner haar, maar na ongeveer negen maanden keert het haar terug naar zijn normale structuur en kracht. Het eindresultaat van de behandeling is na ongeveer een jaar zichtbaar. Het haar blijft daarna achter. U hoeft zich geen zorgen te maken dat kale plekken na een transplantatie terugkeren. Tenminste, niet als u de haartransplantatie door een expert laat uitvoeren.

2. Transplantatie is niet zichtbaar

Veel mensen durven geen haartransplantatie te ondergaan. De belangrijkste reden hiervoor is dat ze bang zijn dat dit lang voor jou zichtbaar zal zijn. Dit is echter een misvatting. De treatment is alleen zichtbaar in de eerste dagen na de transplantatie. Zo zullen korsten zichtbaar zijn op de plaatsen waar haar is getransplanteerd. Als de huid eenmaal hersteld is, zullen deze korstjes binnen de kortste keren verdwijnen. Over het algemeen zijn de gevolgen van een haartransplantatie maximaal tien tot veertien dagen zichtbaar. Is uw huid in goede conditie? Dan kan het zelfs zijn dat de huid binnen vijf dagen na de transplantatie hersteld is. Ook zal het getransplanteerde haar in dezelfde richting groeien als de rest, dus een haartransplantatie is nooit zichtbaar.

3. Diverse haartransplantaties mogelijk

Het laatste grote voordeel van een haartransplantatie is dat er veel mogelijk is op dit gebied. Toch denken veel mensen alleen aan een haartransplantatie op de hoofdhuid. Op zich logisch, want dit is de bekendste vorm van haartransplantatie. U kunt bijvoorbeeld haar op de kruin transplanteren of om uitsparingen te voorkomen. Er zijn echter ook andere vormen van haartransplantatie mogelijk. Zo kunt u bijvoorbeeld ook haar transplanteren voor vollere wenkbrauwen of een vollere baard. Kortom: alles is mogelijk op het gebied van haartransplantatie.