Drie redenen om juist nu te investeren in bitcoin

0
1046

We hebben allemaal weleens gehoord over de investering in bitcoin, maar veel mensen twijfelen toch nog. Bitcoin (BTC) kopen klinkt namelijk nogal ingewikkeld, en bij investeringen komt natuurlijk altijd een financieel risico kijken. Hoe weet je nou of dat risico de moeite waard is? Net als bij alle andere investeringen is het ook bij bitcoins zeer belangrijk om je goed te laten informeren. Zorg er daarom voor dat je meerdere informatieve artikelen leest, en eventueel om professioneel advies vraagt. Om je een beetje op weg te helpen, lees je in dit artikel alles over het investeren in de bitcoin én de stijgende btc koers. 

De wettelijke regelgeving

Bitcoin kopen is in de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen, maar dat wil niet zeggen dat bitcoins overal inwisselbaar zijn. Veel winkels en uitgaansgelegenheden vinden het nog altijd een te groot risico, en geven hun klanten niet de mogelijkheid om te betalen met bitcoins. Gelukkig komt daar waarschijnlijk binnenkort verandering in. Momenteel zijn ze namelijk druk in overleg om duidelijke regels te stellen aan het uitgeven van bitcoins, bijvoorbeeld in online webwinkels of restaurants. Met deze nieuwe regelgeving wordt het betalen met bitcoins ineens een stuk makkelijker. Deze verandering zal de btc koers waarschijnlijk enorm doen stijgen, waardoor je in korte tijd al een goed rendement kan behalen op je investering.

De populariteit

Bitcoin kopen is immens populair, en deze populariteit verhoogt de waarde enorm. Er wordt regelmatig over gesproken in het nieuws, en ook in de kranten wordt er regelmatig geschreven over de groeiende populariteit van cryptocurrencies en de stijgende btc koers. Deze aandacht heeft de waarde van de bitcoins enorm doen stijgen, en zorgt ervoor dat er nog altijd veel mensen zijn die ook een gokje willen wagen. Zolang de populariteit van de bitcoin aanhoudt, zal de btc koers in ieder geval niet dalen.

Maximaal 21 miljoen bitcoins

De exclusiviteit van de bitcoin is één van de grootste redenen achter het succes. Van de bitcoin kunnen er namelijk maar maximaal 21 miljoen worden uitgegeven. Wanneer het getal van 21 miljoen eenmaal is bereikt, komen er geen nieuwe bitcoins meer bij, en zal de prijs waarschijnlijk stijgen door schaarste. Momenteel zijn er al bijna 17.5 miljoen bitcoins verkocht, we naderen dus het eindpunt. Wil je een bitcoin kopen, dan is het slim om daar niet al te lang meer mee te wachten. De kans is namelijk groot dat de prijs van de bitcoin aanzienlijk zal stijgen wanneer je de cryptocurrency van andere investeerders moet overkopen.