Waar moet je op letten als je online gaat pokeren

0
1027

Pokeren is op internet een van de meeste gespeelde gokspellen. Je hebt veel verschillende websites die allemaal verschillende pokerspellen aanbieden. Vaak heb je ook online toernooien, waar je kunt spelen tegen mensen uit allemaal verschillende landen. Hou jij van pokeren en wil je dit een keer online proberen? Hieronder leggen we uit waar je op moet letten en hoe jij online kunt spelen.

Waar ga je het spel spelen?

Ten eerste moet je een goede website vinden om op te spelen. Er zijn in Nederland inmiddels veel sites met een licentie. Dit betekent dat je veilig en makkelijk kunt gokken. Welke website het beste werkt, is natuurlijk erg persoonlijk. Sommige websites werken net even iets anders en hebben een andere opzet en lay-out. Hierdoor is de ene aanbieder soms fijner dan de andere.

Ook de spellen zijn vaak anders en van een andere uitgever. Je kunt ook online een goksites vergelijker zoeken, om makkelijker tot een keuze te komen. Als je een goede site gevonden hebt, kun je een account aanmaken en hierop een bedrag storten. Hiermee kun je daarna een spel starten.

Regels van het spel

Op het internet kun je verschillende versies van poker spelen. Deze spellen hebben soms andere regels, waardoor je goed moet opletten welk spel je speelt. Je wilt natuurlijk niet per ongeluk geld verliezen.

Een van de meest populaire varianten van poker is Texas Hold’em. Hierbij heb je zelf twee gesloten kaarten. Op de tafel komen vijf kaarten te liggen. Bij deze versie van poker moet je goed kunnen beslissen wanneer je doorspeelt met je kaarten.

Een andere bekende vorm van poker is Omaha. Deze variant is net anders, om dat iedere speler met vier kaarten speelt. De beste twee persoonlijke kaarten en de beste drie gemeenschappelijke kaarten bepalen wie de ronde heeft gewonnen. In deze versie van poker worden vaak meer combinaties gehaald, waardoor je vooral moet spelen met goede handen.

Omaha/8 en Scardpoker zijn weer varianten op deze versie. Bij deze spellen speel je met een andere hoeveelheid kaarten.

Seven-Card Stud poker heeft zowel open als gesloten kaarten voor de spelers. Je begint met twee dichte en één open kaart. Hierna krijg je nog twee open kaarten. Steeds nadat je de kaarten hebt ontvangen, met je inzetten.

Bij poker kunnen er dus grote verschillen zitten in de regels en de opzet van het spel. Let van te voren goed op welke versie van poker je speelt en hoe deze precies werkt. Zorg dat dit voor het spel duidelijk is, zodat je daarna meteen goed kunt beginnen. Vaak is het ook slim om aan het begin weinig in te zetten, zodat je het spel op je gemak kunt leren. Zo kun je ook te weten komen welke variant van poker jij het liefst wil spelen. Je kunt dan meerdere spellen uitproberen zonder veel geld te verliezen.